גלו את הקסם הנסתר של הטבע

הצטרפו אליי למסע מרתק של מיומנויות קיום קדומות ליקוט ובישול שטח צמחים ופטריות.

חדש! משחק קופסא

מגיל קטן אני מלקטת פטריות צמחים וידע, גדלתי במשפחה מטיילת במושב במרכז הארץ הייתי ילדה שהולכת יחפה בטבע, יוצרת ומתעניינת מכל דבר בשטח.
למדתי ללקט מהשבט שלי, אני דור רביעי בארץ לנשים מלקטות ומשמרות מזון במסורות בישול נעלמות, תמיד עניין אותי וזכרתי כל צמח מתכון ואו תהליך שפגשתי.

איך התחלתי להדריך?

במשך השנים, אנשים תמיד ביקשו ממני שאלמד אותם ליקוט- פטריות וצמחים וכמובן את המתכונים.
מ- 2010 התחלתי להדריך קבוצות, ממש הייתי פורצת דרך והדרכתי דרך עמותות סביבה וגופים כמו: החברה להגנת הטבע, עיריות וקבוצות חברים, עם השנים הרחבתי ידע, למדתי להדריך מקצועי עברתי ועוברת הכשרות בתחום וב- 2018 יצאתי לדרך כעצמאית עם סיורי ליקוט פטריות וצמחים ובהמשך הקמתי את "ליקוט" במודיעין והסביבה- כיום המרחב לסדנאות יער: מיומנויות חיים קדומות- ליקוט בישול שטח צמחים ופטריות.

עוד עליי?
במקצועי אני מתכננת ומעצבת פנים משנת 1994 כיום בעלת משרד עצמאי המתמחה בעיצוב בתים בגישה הסינרגית – ההרמוניה בין האדם -בית-טבע (עיצוב פנים  זה תכלס:) ליקוט)
השילוב המקצועי נערך מתוך ראיית עולם סביבתית ומקיימת.
כפעילה סביבתית: הובלתי מיזם "שיח ושיחה" – להשבת צמחי בר- מרפא ומאכל לתוך העיר בשפ"פים וגינות בניינים, הגנתי על גבעות העיר מודיעין מבנייה וגדרות ואף הייתי ממייסדי ומובילי הגינה הקהילתית ותושבים משפיעים במודיעין.

בכל רגע פנוי – תמצאו אותי בטבע או כנציגת הורים בועדות "אפיון וזכאות" של החינוך המיוחד (הטלפון שלי תמיד פתוח להורים של ילדי החינוך המיוחד שזקוקים להכוונה).

מהילדות ועד היום אני חוקרת ולומדת ליקוט צמחים, פטריות למאכל, מרפא ותועלת– ביער, בשדות ובגינון התרבותי, ומדריכה בסגל הקורס הראשון בארץ להכשרת "מדריכי ליקוט פיטריות" מטעם עמותת "פטריות הבר בישראל"

יזמתי ואני מובילה את פרויקט בחירת "הפטריה הישראלית" בשיתוף פעולה עם "עמותת פטריות הבר בישראל", הפטריה הנבחרת תוכרז בכנס פטריות הבר בישראל ב- 26/12/2024 בו אקח חלק בעיצוב שולחן הפטריות בפעם השניה.

הסיפור שלי:

ביום גשום אחד כשהייתי בת חמש הגעתי לסבתא שלי שקבלה את פניי ואמרה:
"הצרכנייה סגורה (מכולת במושבים), אבל לא נורא, בואי לשדה נחפש פטריות ואכין לנו מרק!"
ואני? נדהמתי! כי פטריות היו אז רק בשימורים או ביער.
הלכנו יחד בבוץ של אדמה שחורה עם שלוליות ענק, ארנבות ונרקיסים, עד שמצאנו פטריות גדולות חומות מבריקות עם ריח נפלא.
"איך קוראים להן?" שאלתי
סבתא אמרה: "אני לא יודעת מה השם בעברית – תחפשי באנציקלופדית תרבות"
"אבל סבתא" אמרתי, "אני לא יודעת לקרוא"
"תסתכלי בתמונות" ואני אקריא לך את השם. וככה היה.
את השם "נרתיקית נאה דביקה" (ננ"ד) אני כנראה אזכור לעולם, בשילוב ריח האדמה והנרקיסים, והטעם הנפלא של המרק פטריות שהכינה עם מלא שְׁמָלְץ (במהדורה כשרה – משומן מעוף)
עד היום אני מכינה אותו – רק החלפתי את השְׁמָלְץ בשמן זית.
*מתכון בקבוצה ליקוט במודיעין והסביבה
בטיול הזה הבנתי אפילו אם יהיה מחסור במזון קנוי – יש לי אפשרות להשתמש באוכל מן הטבע, הליקוט מאד מעניין אותי, ואני רוצה להתעמק עוד ועוד בתחום בו אין לימודים פורמליים.
כך גדלתי להיות האישה שאני: בעלת ידע רב בתחום הליקוט, חוקרת אזרחית ואוטודידקטית שתמיד לומדת ומלמדת אחרים את סודות היער והטבע.

מה למדת?

מעבר לידע בליקוט למדתי איך להעביר ידע, להדריך מקצועי, להעביר קבוצות תהליכיות בטבע, להוציא מסעות, ללמד מיומניות קדומות כמו טכניקות מגוונות להדלקת אש, טיהור מים ועד בניית מחסות וגששות, ליקוט ובישול שטח ועד מלאכות יער כמו גילוף ,שזירת חבלים, קליעה ועוד…

  • מוסמכת וינגיט כ-"מדריכת שטח" בשיטת O.D.T – אימון שטח מקצועי OUT DOOR TRAINING המתקיים בטבע באמצעות פעילויות ערכיות והנחיית עיבוד.
  • "מדריכת ליקוט פטריות" מוסמכת מע"י "עמותת פטריות הבר של ישראל".
  • מוסמכת ע"י בית הספר לתיירות של אוניברסיטת חיפה כ- "מנחת סדנאות יער" – "PRIMITIVE SKILLS FACILITATOR".
  • מוסמכת ע"י מכללת כרכור כ- "יועצת סביבה וקיימות"
  • כל הזמן לומדת ומשתלמת ומרחיבה ידע (ראו בתעודות והסמכות).
 

בחירת ה-"פטריה הישראלית"

"בואו לבחור איתנו את הפטריה הישראלית!"

ישראל שופעת במגוון ביולוגי עשיר של פטריות בר בצבעים שונים, בצורות מופלאות, בריחות, טקסטורות, וגדלים שונים. חלקן רעילות וחלקן נאכלות ובעלות טעמים מפתיעים.  לכולן תפקיד סביבתי חשוב במערכת האקולוגית התחרות לבחירת "הפטריה הישראלית" היא הזדמנות לחשוף את הציבור הישראלי לממלכת הפטריות המופלאה שלנו.

להמשך קריאה ←
דילוג לתוכן