מאז ועד היום – למה לנו ללקט?

בתקופות השבטיות בהן התזונה הייתה תלויה בפעולות אקטיביות כמו צייד וליקוט, איסוף המזון היה פעולה הישרדותית שנערכה באופן קבוע בטבע ובהיצע עונתי מוגבל.
במהפכה החקלאית, המציא האדם שיטות לגידול מזון שזמין בכל עת והמהפכה התעשייתית הפכה את ענף המזון לממוכן. התפתחויות אלו והשאיפה לאפשר היצע רב עונתי של פירות וירקות באים על חשבון האיכות.
כיום אנחנו חיים בתקופת שפע בה לאורך כל השנה יש היצע מגוון בחנויות. עם השנים, ההתפתחות התעשייתית והטכנולוגית הרחיקה אותנו יותר ויותר מהטבע.
בנוסף, השטחים הפתוחים בהם אפשר ללקט צמחי בר למאכל ולמרפא  – הולכים ומצטמצמים ופחות א.נשים חשופים לידע המקצועי בתחום הליקוט שפעם עבר מדור לדור.
בואו להכיר בסיור ליקוט עונתי  ויתכן וזה יעשה לכם חשק להצטרף לקורס ליקוט שנתיים ב- ליקוט במודיעין והסביבה  

למה חשוב לנו ללקט?
ליקוט הוא החיבור המיידי ביותר של האדם לסביבה.
בעולם של אוכל מתועש, רווי שומנים, סוכר ומלח שאינו מתאים לנו,
הליקוט מכניס לחיינו תזונה מאוזנת וטבעית המספקת לגופנו ויטמינים ומינראליים איכותיים.
אני מדריכת ליקוט מתוך הידיעה 

  • שפרי הנאכל ישירות מהעץ מעניק המון ויטמינים ונוגדי חמצון להם הגוף זקוק, ופחות קיימים בתזונה המתועשת
  • בזכות האמונה שהכרת הצמחייה בסביבה הקרובה לנו והבנת הערכים התזונתיים והרפואיים של צמחים ופטריות, מאפשרות לנו לאזן את השגרה התזונתית ולגוון אותה, ומעניקה ערך מוסף חשוב לחיים
  • עם השנים שמתי לב שהליקוט מחבר אותנו לשבטיות באופן ישיר. 
  • כשאנשים מפרגנים לעצמם ליהנות בחוץ, משך מספר שעות באזור טבול בירוק, נטו טבע – ללא מסכים, צפצופי התראות ורינקטונים – רמת האושר והשמחה שלהם עולים באופן משמעותי. במסורת היפאנית קוראים לזה "מקלחת יער".

איך מתחילים ללקט?

אני תמיד מסבירה לקהילה שלי שללקט זו אחריות אישית גדולה:
כלפי הטבע – רק ליקוט המתבסס על ידע מקדים והכוונה מקצועית מבטיח שימור של הצמיחה העתידית ובתי הגידול
כלפי עצמנו – לפני שטועמים – חובה לוודא ב 100% שצמח ראוי למאכל ואינו רעיל

 אתם מוזמנים להצטרף לשבט המלקט שלי ולחוות את הטבע באמצעות כל החושים:

  • להתעמק בלמידה משמעותית של מלאכת הליקוט בחברת א.נשים איכותיים (הסיורים מיועדים למבוגרים ולבני נוער מגיל 16 ומעלה).

  • להתחבר לטבע באמצעות מגוון מרתק של סוגי ליקוט: פטריות, צמחי מאכל, צמחי מרפא וצמחים לתועלת (הפקת צבע, ניקוי, התססה ועוד)

  • להתנסות בבישולי שטח "אקוקולינריה"בישול ושימור מזון מסורתיים ובהכנת מתכונים תנ"כיים -המתאימים לאזור המזרח התיכון

וכל הטוב הזה – במגוון מרחבים פתוחים באזור המרכז: בבר, ביער ותתפלאו – גם בסביבה עירונית.
אפשר להצטרף לסיורי הליקוט כחוויה עונתית חד פעמית, וכן ללמוד על שילוב הליקוט במזוןכדרך חיים במסגרת קורסים שנתיים יסודיים ומקצועיים בני שישה מפגשים או עשרה – לבחירתכם.
סיורי וסדנאות הבישול הם באזור מודיעין והסביבה, זה  אזור שאני מכירה מילדות ואני תושבת מודיעין ולכן מלמדת ליקוט בתוך העיר וטבע הבר שסביבה כולל יער בן שמן ועוד.

מה מיוחד באזור מודיעין מהסביבה?

מודיעין נמצאת באמצע בין הרי יהודה לים ובין המדבר למרכז ומתאפיינת באקלים מעורב, משקעים רבים, סלעי גיר ודולומיט.
השטחים הפתוחים בנויים בתצורת שטח שנקראת בתה וגריגה: הבתה מאופיינת בעשבייה נמוכה, בני שיח כמו: סירה קוצנית ושילוב עשבוניים, הגריגה מאופיינת בשיחים מעל מטר, כמו: לוטם, קידה שעירה ואשחר ארץ ישראלי.
אזור מודיעין -מכבים -רעות עשיר באתרי מורשת, שביל ישראל ודרך הים העתיקה עוברים דרכה. העיר נמצאת בטבורו של “המסדרון האקולוגי” הארצי של ישראל, ויש חיות רבות שמתגוררות בו. האזור שופע מגוון עשיר של צמחיית בר ופטריות. בחלק מהמסדרון נמצא את יער בן שמן – יער שתול שמהווה נכס אקולוגי שצמוד לעיר. באזור זה ממוקמים גם יער מודיעין, יער איילון/קנדה. בנוסף, בסביבת מודיעין ישנם גם שטחי חקלאות שדות, מטעים וכרמים.
בתוך העיר קיימים שטחי טבע רבים כלואים כמו: גבעת התיתורה או גבעת שר והעיר שופעת פארקים, עמקים ירוקים וגם גינון מגוון.
הליקוט בעיר מודיעין הוא נקודת חיבור מעניינת בין הבר למגונן ( הגינון הציבורי, גינון בשולי שטחי בניינים או גדרות של חצרות פרטיות), ומציע ליקוט של מגוון צמחים ופטריות בתוך העיר ומחוצה לה – במהלך השנה כולה.

דילוג לתוכן