קורס ליקוט ובישול צמחים ופטריות "סודות היער והעיר"
8 מפגשים פעם בחודש + אחד בקיץ מתנה
מחזור 5 | מנחה – מירב הראל
החל מנובמבר 29/11/2024
החלה ההרשמה למחזור 6 – 25/26
“סודות היער והעיר” הינו קורס ליקוט שנתי מקיף וחוויתי למתחילים.
נלמד ונתנסה בליקוט צמחים ופטריות בר לצרכי מאכל מרפא ותועלת האדם, כולל התנסות מעשית במסורות לשימור מזון ובישול שטח.
הקורס מתקיים באזור מודיעין והסביבה כמו יער בן שמן, יער אילון ועוד, החל מחודשי הסתיו ועד לאביב.

מירב הראל - מנחת סדנאות יער: מיומנויות חיים קדומות, מדריכת ליקוט ובישול שטח, צמחים ופטריות
תתאהבו בחוויית היער – בסיום הקורס תהייה לכם תושיית שדה בסיסית, תדעו להתקיים באופן עצמאי מהטבע, תדעו לזהות צמחים ופטריות ולהשתמש בהם, לבשל בשטח ולשמר מזון.
מה כולל הקורס?
- 8 מפגשים מהסתיו עד האביב בימי שישי, בין השעות 8:45-12:30 -כארבע שעות, בקבוצה קטנה – ראו סיליבוס
- בונוס סיור ליקוט מתנה בקיץ
- חוברת דיגיטאלית-“תנך” למלקטים – מצגת דיגיטאלית בוטאניקה למתחילים הכוללת מושגים בסיסים בשפת הליקוט
- בסיום כל מפגש מצגת דיגיטאלית מפורטת הכוללת מתכונים
- חברות חינם בקבוצת הפיסבוק דרכה ניתן להמשיך ללמוד וירטואלית על החומר הנלמד בסיורים
בכל מפגש בקורס :
ניפגש עם קפה/תה ונתכנס להסברים, סיור בשטח וליקוט, סדנת בישול מלאה בהנחיה מקצועית וסעודה מלכים מהטבע (עם קצת תוספות)

כינוס והסברים
מפגש בטבע ולמידה על נושא ייחודי

סיור בשטח וליקוט
יציאה לשטח נלמד ללקט ביחד

בישול בהנחיה מקצועית
סדנת בישול משותפת מהמלוקט

סעודת מלכים
נשב לאכול ביחד ממעשי ידינו
איפה נלקט?
ליקוט במודיעין והסביבה: ליקוט ביער בן שמן – בכל פעם במקום אחר, נסייר בגבעות מודיעין , בשטחי טבע בעיר, נכיר את הבתה והגריגה, את החורש ואת היער וגם סיור אחד יגיע לחוף הים בפלמחים.
תאריכים ונושאי המפגשים למחזור חמישי שנת 24/25:
יתכנו שינויים בתאריכים ונושאי הקורס, בהתאם לתנאי מזג האויר שפע העונה והמצב הבטחוני נצא ללקט גם בגשם, סיור יבוטל ע”י מירב בלבד היה ומצב מזג האוויר ו./או הבטחוני לא מאפשרים את קיום סיור, הוא יועבר לשבוע או שבועיים אחרי
1. מפגש ראשון 29/11/2024 מפגש פתיחה “התחלות חדשות” נבטים, ירוקים
2. מפגש שני 20/12/2024 “רצפת היער” ירוקים, עצים, פטריות ועוד
3. מפגש שלישי 24/01/2025 “ממלכת הפטריות” שורשים, ירוקים, תבלינים ועוד
4. מפגש רביעי 28/02/2025 “מסיבת חובזות” גילגול ירוקים פטריות ועוד
5. מפגש חמישי 28/03/2025 “פרחים אכילים” צמחי מרפא ועוד
6. מפגש שישי 25/04/2025 “צמחיית חוף הים” מלוחים אחרים ועוד –
7. מפגש שביעי 23/05/2025 “תותים ואחרים” צמחי מרפא קוצי מאכל וזרעים – המפגש הקרוב
8. מפגש שמיני 20/06/2025 מפגש סיום “צלפים וקוצים” ירוקי קיץ ותבלינים, חלוקת תעודת השתתפות.
9. כניסה מתנה לאחד ממפגשי ליקוט קיץ– 25/07/2025 סיור בוסתנים “אוכלים מהעצים” 22/08/2025 “מפגש קהילתי” נכיר צמחי מרפא, שרפים, נכין ביחד רוב (דבש חרובים),נלקט פירות, גרגרי יער- ונכין ארוחה שיבטית קלילה.
נתראה ביער מירב.
לנרשמים ישלח הסכם שרות ונהלי הקורס, יש לקרוא ולאשר
בחתימה.
תאריכים ונושאי המפגשים למחזור שישי שנת 25/26:
יתכנו שינויים בתאריכים ונושאי הקורס, בהתאם לתנאי מזג האויר שפע העונה והמצב הבטחוני נצא ללקט גם בגשם, סיור יבוטל ע”י מירב בלבד היה ומצב מזג האוויר ו./או הבטחוני לא מאפשרים את קיום סיור, הוא יועבר לשבוע או שבועיים אחרי
1. מפגש ראשון 28/11/2025 מפגש פתיחה “התחלות חדשות” נבטים, ירוקים
2. מפגש שני 26/12/2025 “רצפת היער” ירוקים, עצים, פטריות ועוד
3. מפגש שלישי 23/01/2026 “ממלכת הפטריות” שורשים, ירוקים, תבלינים ועוד
4. מפגש רביעי 27/02/2026 “מסיבת חובזות” גילגול ירוקים פטריות ועוד
5. מפגש חמישי 27/03/2026 “פרחים אכילים” צמחי מרפא ועוד
6. מפגש שישי 24/04/2026 “צמחיית חוף הים” מלוחים אחרים ועוד
7. מפגש שביעי 29/05/2026 “תותים ואחרים” צמחי מרפא קוצי מאכל וזרעים
8. מפגש שמיני 26/06/2026 מפגש סיום “צלפים וקוצים” ירוקי קיץ ותבלינים, חלוקת תעודת השתתפות.
9. הפסדתם מפגש? כניסה למפגש השלמה ליקוט קיץ 24/07/2025 סיור בוסתנים “אוכלים מהעצים”
10.מפגש מתנה 21/08/2026 “מפגש קהילתי” נכיר צמחי מרפא, שרפים, נכין ביחד רוב (דבש חרובים),נלקט פירות, גרגרי יער- ונכין ארוחה שיבטית קלילה.
את הסכם השרות ונהלי הקורס שאשלח לאחר הרישום – יש לקרוא ולאשר בחתימה.
נתראה ביער מירב.
מהם הנושאים עליהם נלמד בקורס?
- נכיר את השינויים העונתיים בטבע.
- נתנסה בשיטות עיבוד ושימור מסורתיות.
- נכיר את היער ונלמדו לזהות צמחים, עצים ופטריות.
- נגלה את סודו וקסמו של היער ויחסי הגומלין המתקיימים בו.
- נלמד על מעגל החיים של הצמח, לזהות צמחים משלב הנבט ועד ההבשלה והזרעים.
- נלמד איך, מתי ואיפה ללקט באופן מקיים למאכל מרפא ותועלת האדם (למשל: צביעה , חומרי בערה, כלים ועוד).
- נלקט ונבשל יחד, נתענג על מגוון תבשילים המופקים מעלים ירוקים, זרעים, קוצים, שורשים, פירות, פרחים ופטריות שנלקט בטבע
- הלמידה במפגשים היא חווייתית ומתנהלת בשיטת הנחיית יער ושטח O.D.T – נתבונן, נחוש, נריח, נלקט ונטעם, לצד משחקי גיבוש ובישולים בשטח במסגרת פעילויות קבוצתית ואישית.
מה מיוחד בקורס הזה?
- כל מפגש כולל ליקוט בצוותא עבור הארוחה המשותפת שנכין מהמלוקט ועם קצת תוספות קנויות
- סדנת בישול בהנחיה מקצועית מהמלוקט שהיא חווית בישול קבוצתית בשטח, כמו השבט של פעם
- אנחנו נכין ארוחות שהן גם טעימות וגם יפות וצבעוניות– מעוצבות כמו מנות שף נשב ביחד לארוחה משותפת מעשי ידינו
- הלימוד, העבודה המשותפת והאכילה יחדיו יוצרים חיבורים מדהימים בין המשתתפים.ות, ומלווים תמיד בחוויה של שמחה וכיף
- הקורס מנגיש ידע מגוון מתוך העולם הקסום של היער, יער בן שמן – בנושא אקולוגיה, עצים, צמחים, פטריות, ויחסי הגומלין בניהם
- חיבור לתרבות הליקוט ומסורות בישול קדומות מגוון מתכוני עמים ועדות שונות – מימי הרומאים ועד מזרח תיכוניים ומהשבט הפרטי שלי
למי הקורס מיועד?
- לחובבי טבע מעל גיל 18 –ההגעה עצמאית ברכב פרטי בכבישים ודרכי עפר סלולים ביער ובעיר.
- למי שסקרן ללמוד על האופן שבו חיו תרבויות קדומות ומחפש חוויה ייחודית.
- הקורס הינו קורס ליקוט בסיסי ומיועד למתחילים בתחום הליקוט.
- מיועד לבעלי בריאות תקינה וכושר פיזי מתאים – נצעד במסלולי יער ברמת קושי קלה- בינונית.
- הקורס מתאים גם לשומרי כשרות, צמחונים, טבעונים – גם תזונה אחרת, הנרשמים יענו על שאלון העדפות
נעים להכיר, אני מירב הראל, כ-50 שנה מלקטת פטריות, צמחים וידע על הטבע.
דור רביעי בארץ לנשים מלקטות ומשמרות מזון במסורות בישול נעלמות. שתי הסבתות שלי הנחילו לי ידע שעבר במשך שנים מדור לדור.
מזה 14 שנים אני מנחה סיורי ליקוט וב-2018 הקמתי עסק עצמאי בתחום, כיום מנחת סדנאות יער – מיומניות קיום קדומות, ליקוט ובישול שטח של צמחים ופטריות, מלמדת בסגל הקורס “מדריכי ליקוט פטריות” הראשון מסוגו בארץ.
- מוסמכת כמדריכת ליקוט פטריות מטעם עמותת פטריות הבר
- יועצת סביבה וקיימות – מכללת כרכור
- מנחת יער – מטעם בית הספר לתיירות ואתגר של אוניברסיטת חיפה
- מנחת שטח (ODT) – מכללת וינגייט
- חינון יער ובניית קהילות בטבע – ענת לב ארי
- מתעדכנת בלמידה והשתלמויות במיומנויות קדומות ובהנחיית קבוצות בטבע
בנוסף לפעילות זו, אני גם מעצבת פנים בגישה מקיימת ופעילה סביבתית: הובלתי את מיזם “שיח ושיחה” – להשבת צמחי בר, מרפא ומאכל לתוך העיר, בשפ”פים וגינות בניניים, השתתפתי במיזם ניטור פרפרים, הייתי ממייסדי ומובילי הגינה הקהילתית ועמותת תושבים משפיעים במודיעין.
בכנס פטריות הבר בישראל – הובלתי את פרוייקט בחירת “הפטריה הישראלית” בשיתוף פעולה עם עמותת פטריות הבר, ועיצבתי את שולחן הפטריות המרהיב.
זה מה שאומרים עלי אחרים...


כמה זה עולה חווית הנאה ולמידה שנתית מהטבע?
נפתחה ההרשמה לעונת 25/26 מחזור שישי
* מתנסים בבישולי שטח מהמלוקט ויושבים יחד 8 ארוחת טעימות וצבעוניות
* לומדים כישורי הישרדות בטבע לביטחון תזונתי
* מלקטים חוויות ייחודיות שנשארות לתמיד
ובנוסף – בונוסים שווים במיוחד:
+כניסה במתנה לאחד מסיורי ליקוט בקיץ! בימי שישי -בונוס בשווי 440 ₪
+‘תנ”ך” למלקטים’ – מצגת דיגיטאליתבוטאניקה למתחילים – הכוללת מושגי יסוד בשפת הליקוט
+בסיום כל מפגש תקבלו מצגת סיכום מפורטת הכוללת את מתכונים שנבשל יחד
+בסיום הקורס תקבלו את המשחק שיצרתי “רבעיות פטריות הבר בישראל” – שווי המשחק 180 ₪
+תוכלו להצטרף לקהילת הליקוט שלי בפייסבוק
העלות עבור הקורס היא 4491 ₪ בלבד
עלות הרשמה מוקדמת 3710 ₪ בלבד עד סוף אוגוסט
מתוכם 710 ₪ דמי הרשמה כדי לשריין מקום (לא יוחזרו במקרה של ביטול)
שאר התשלום יגבה כחודש לפני תחילת הקורס, בתשלום אחד ביט פייבוקס או בכרטיס אשראי (ניתן לחלק עד 10 תשלומים ללא תוספת ריבית)
במידה ולא תגיעו למפגש – ניתן להתעדכן בסיכום שאשלח. לא ניתן להשלים מפגש ואין החזר כספי
במידה ותרצו תוכלו במקום המפגש שהחסרתם לההגיע למפגש השלמה בקיץ בתאריך 24/07/2026
את הסכם השרות ונהלי הקורס שאשלח לאחר הרישום – יש לקרוא ולאשר בחתימה
לפרטים והרשמה לסדנאות – 050-746-8934
למעקב אחרי תאריכי סיורים פתוחים בקבוצת הוואסאפ השקטה- לחצו כאן ✆