קורס ליקוט ובישול צמחים ופטריות "סודות היער והעיר"

שמונה מפגשים פעם בחודש + אחד בקיץ מתנה

מחזור 5 |  מנחה – מירב הראל
החל מנובמבר 29/11/2024
ההרשמה בעיצומה

"סודות היער והעיר" הינו קורס ליקוט שנתי מקיף וחוויתי למתחילים.
נלמד ונתנסה בליקוט צמחים ופטריות בר לצרכי מאכל מרפא ותועלת האדם, כולל התנסות מעשית במסורות לשימור מזון ובישול שטח.
הקורס מתקיים באזור מודיעין והסביבה כמו יער בן שמן, יער אילון ועוד, החל מחודשי הסתיו ועד לאביב.

אתם הולכים להתאהב בחוויית היער.
בסיום הקורס תהייה לכם תושיית שדה בסיסית, תדעו להתקיים באופן עצמאי מהטבע, תדעו לזהות צמחים ופטריות ולהשתמש בהם, לבשל בשטח ולשמר מזון.

מירב הראל - מנחת סדנאות יער: מיומנויות חיים קדומות, מדריכת ליקוט ובישול שטח, צמחים ופטריות

מה כולל הקורס?

  • 8 מפגשים מהסתיו עד האביב בימי שישי, בין השעות 8:45-12:00 בקבוצה קטנה . ראו סיליבוס
  • בונוס סיור ליקוט מתנה בקיץ
  • בסיום כל מפגש מצגת דיגיטאלית מפורטת הכוללת מתכונים
  • חברות חינם בקבוצת הפיסבוק דרכה ניתן להמשיך ללמוד וירטואלית על החומר הנלמד בסיורים

מה צפוי לנו בכל מפגש?

כל מפגש מתחלק לארבעה חלקים: לימוד, סיור בשטח וליקוט, בישול וסעודה מהטבע (עם קצת תוספות)

חלק ראשון -כינוס

מפגש בטבע ולמידה על נושא ייחודי

חלק שני- ליקוט

יציאה לשטח נלמד ללקט ביחד

חלק שלישי - סדנת בישול

נבשל יחד מהמלוקט אקו-קולינריה

חלק רביעי - סעודת מלכים

נשב לאכול ביחד ממעשי ידינו

איפה נלקט?

ליקוט במודיעין והסביבה: נסייר בגבעות מודיעין , בשטחי טבע בעיר, נכיר את הבתה והגריגה, את החורש ואת היער, כמו: יער בן שמן, יער אילון(קנדה), יער מודיעין וגם סיור אחד יגיע לחוף הים.

תאריכים ונושאי המפגשים: 
יתכנו שינויים בתאריכים בהתאם לתנאי מזג האויר שפע העונה והמצב הבטחוני.
1מפגש ראשון –   29/11/2024 מפגש פתיחה "התחלות חדשות" נבטים, ירוקים 
2מפגש שני –        20/12/2024  "רצפת היער" ירוקים, עצים, פטריות  ועוד
3מפגש שלישי –   24/01/2025  "ממלכת הפטריות" שורשים, ירוקים, תבלינים ועוד
4מפגש רביעי –     21/02/2025  "מסיבת חובזות"  גילגול ירוקים פטריות ועוד
5מפגש חמישי –    21/03/2025  "פרחים אכילים" צמחי מרפא ועוד
6מפגש שישי  –    25/04/2025  "צמחיית חוף הים" מלוחים אחרים ועוד
7מפגש שביעי –    23/05/2025 "תותים ואחרים" צמחי מרפא קוצי מאכל וזרעים
8מפגש שמיני –  20/06/2025 מפגש סיום "צלפים וקוצים" ירוקי קיץ ותבלינים, חלוקת תעודת השתתפות.

9. כניסה מתנה לאחד ממפגשי ליקוט קיץ  25/07/2025 סיור בוסתנים "אוכלים מהעצים"  22/08/2025  "מפגש קהילתי" נכיר צמחי  מרפא, שרפים, נכין ביחד רוב (דבש חרובים),נלקט פירות, גרגרי יער- ונכין ארוחה שיבטית קלילה.
נתראה ביער מירב.

לנרשמים ישלח הסכם שרות ונהלי הקורס, יש לקורא ולאשר בחתימה.

מהם הנושאים עליהם נלמד בקורס?

מה מיוחד בקורס הזה?

  • כל מפגש כולל ליקוט בצוותא עבור הארוחה המשותפת שנכין מהמלוקט ועם קצת תוספות קנויות.
  • חווית בישול קבוצתית בשטח, כמו השבט של פעם.
  • אנחנו נכין ארוחות שהן גם טעימות וגם יפות וצבעוניות– מעוצבות כמו מנות שף.
  • הלימוד, העבודה המשותפת והאכילה בצוותא יוצרים חיבורים מדהימים בין המשתתפים, ומלווים תמיד בחוויה של שמחה וכיף.
  • הקורס מנגיש ידע מגוון מתוך העולם הקסום של היער – בנושא עצים, צמחים, פטריות, יחסי גומלין בין החי והצומח, תרבויות ליקוט שונות, אקולוגיה ועוד.
  • חיבור למסורת ומורשת האזור מתכונים מימי הרומאים ועד מתכוני עדות ועמים, מתכונים מזרח תיכוניים ועד יהודים.

אז מה נאכל? לדוגמא:

סירות תפוח אדמה עם צנוברים ואזוב  |  שקשוקת פטריות  |  "קלאמרי" מענפי גדלין על מצע חובזה  |  סושי חוטמית ופרחים  |  מצעית ארטישוק עם נגיעות צלף ופרחי קיפודן  |  שלל עלים מגולגלים ועוד והכל מתובל בזרעים, תבלינים שנלקט ונלמד להכין או שיובשו באהבה לקראת העונה החדשה.  

למי הקורס מיועד?

  • לחובבי טבע מעל גיל 18 –ההגעה עצמאית ברכב פרטי בכבישים ודרכי עפר סלולים ביער ובעיר.
  • למי שסקרן ללמוד על האופן שבו חיו תרבויות קדומות ומחפש חוויה ייחודית.
  • הקורס הינו קורס ליקוט בסיסי ומיועד למתחילים בתחום הליקוט. 
  • מיועד לבעלי בריאות תקינה וכושר פיזי מתאים – נצעד במסלולי יער ברמת קושי בינונית.
  • הקורס מתאים גם לשומרי כשרות, צמחונים, טבעונים  – גם תזונה אחרת, הנרשמים יענו על שאלון העדפות 

נעים להכיר, אני מירב הראל, כ-50 שנה מלקטת פטריות, צמחים וידע על הטבע.
דור רביעי בארץ לנשים מלקטות ומשמרות מזון במסורות בישול נעלמות. שתי הסבתות שלי הנחילו לי ידע שעבר במשך שנים מדור לדור.
מזה 14 שנים אני מנחה סיורי ליקוט וב-2018 הקמתי עסק עצמאי בתחום, כיום מנחת סדנאות יער – מיומניות קיום קדומות, ליקוט ובישול שטח של צמחים ופטריות, מלמדת בסגל הקורס "מדריכי ליקוט פטריות" הראשון מסוגו בארץ.

  • מוסמכת כמדריכת ליקוט פטריות מטעם עמותת פטריות הבר.
  • יועצת סביבה וקיימות – מכללת כרכור.
  • מנחת יער – מטעם בית הספר לתיירות ואתגר של אוניברסיטת חיפה.
  • מנחת שטח (ODT) – מכללת וינגיט
  • כל הזמן לומדת ומשתלמת במיומנויות קדומות והנחיית קבוצות בטבע.

     

בנוסף לפעילות זו, אני גם מעצבת פנים בגישה בקיימת, להנאתי אני מגדלת ירקות בגינה (בת של חקלאים…) וכמו כן אני פעילה סביבתית: הובלתי מיזם "שיח ושיחה" – להשבת צמחי בר, מרפא ומאכל לתוך העיר, בשפ"פים וגינות בניינים, השתתפתי במיזם ניטור פרפרים, הייתי ממייסדי ומובילי הגינה הקהילתית, תושבים משפיעים במודיעין ועוד
יזמתי ואני מובילה את פרויקט בחירת
"הפטריה הישראלית" בשיתוף פעולה עם עמותת פטריות הבר בישראל – נכריז על הפטריה הנבחרת בכנס השני לפטריות הבר בישראל ב- 26/12/2024 – שם אהיה בפעם השניה אחראית על עיצוב שולחן הפטריות.

זה מה שאומרים עלי אחרים...

כמה זה עולה?

כמה עולה חוויה שנתית של למידה והנאה בטבע? וללמוד לבשל בשטח ולאכול 8 ארוחות טעימות?
ולרכוש כישורי הישרדות בטבע שיישארו אתך כל החיים?
ובנוסף – בונוס מיוחד:
-כניסה במתנה לאחד מסיורי ליקוט בקיץ! בונוס בשווי 280 ₪.
-"תנך" למלקטים – מצגת דיגיטאלית בוטאניקה למתחילים "חוקים" ומושגים בסיסים בשפת הליקוט.
-בסיום כל מפגש תקבלו מצגת סיכום מפורטת וממתכונים שישארו אתכם.
-תוכלו להצטרף לקהילת הליקוט שלי בפייסבוק 
העלות עבור הקורס היא 3500 בלבד 

עלות הרשמה מוקדמת 3000 בלבד (עד סוף אוקטובר)

מתוכם 300 ₪ דמי הרשמה כדי לשריין מקום.
שאר התשלום יגבה כשבועיים לפני תחילת הקורס, ניתן לחלק עד 10 תשלומים.-

לפרטים והרשמה לסדנאות –050-746-8934

למעקב אחרי תאריכי סיורים בקבוצת הוואסאפ השקטה- לחצו כאן

דילוג לתוכן