050-746-8934

050-746-8934

ליקוט עירוני במודיעין *קורס בערב*

9 מפגשים פעם בכשבועיים אביב, קיץ ועד סתיו

מחזור 2 |  מנחה – מירב הראל
מתחילת ועד סוף שעון הקיץ
ההרשמה בעיצומה 

ניפגש בטבע העירוני המשגגע של העיר מודיעין, נלמד ונתנסה בליקוט ירוקים ופרחים, גרגירים ופירות לצרכי מאכל מרפא ותועלת האדם, כולל התנסות מעשית בבישול שטח.

הסיורים חוויתיים, יציאה לטבע עשירה בריחות צבעים וטעמים אתם הולכים להתאהב בחוויית הליקוט בטבע.
בסיום הקורס תדעו לזהות צמחים ופרחים ולהשתמש בהם, לבשל בשטח ולשמר מזון.

מירב הראל - מנחת סדנאות יער: מיומנויות חיים קדומות, מדריכת ליקוט ובישול שטח, צמחים ופטריות

מה כולל הקורס?

  • 3 מפגשי ערב באביב (בשעון קיץ) בימי שישי, בין השעות 17:30-19:30 כשעתיים בקבוצה קטנה . ראו סיליבוס בהם נכיר: מגוון צמחים שממש בפתח הדלת, נכיר ירוקי אביב, קיץ וסתיו פרחים, עצים, שיחים צמחי מאכל מרפא ותועלת.
  • בסיום כל מפגש ישלח סיכום.
  • חברות חינם בקבוצת הפיסבוק דרכה ניתן להמשיך ללמוד וירטואלית על החומר הנלמד בסיורים.

מבנה הקורס?

הקורס בנוי כטרילוגיה- 3 “מיני קורסים” ניתן לרכוש כל אחד בנפרד או את שלושתם.
בכל עונה מאביב ועד קיץ בזמן שעון הקיץ יהיה 3 מפגשים המרחק שבועיים – חודש

בכל מפגש יש 3 חלקים: כינוס – ליקוט – בישול קצר.  

חלק ראשון -כינוס

מפגש בטבע שיחת פתיחה ולמידה על נושא ייחודי

חלק שני- ליקוט

נכיר את השטח, נלמד ביחד איך ואיפה מלקטים, ליקוט מקיים

חלק שלישי - בישול משותף

נבשל יחד מהמלוקט אקו-קולינריה כתוספת לארוחה קהילתית

איפה נלקט?

בשטחי טבע כלואים בתוך העיר מודיעין, באתרי מורשת, גבעות מודיעין, נחל ענבה, יער בן שמן,פארק אילון וחוף פלמחים.
בכל פעם אשלח נקודת ציון בוויז ואו כתובת מדוייקת, ההגעה עצמאית ברכב פרטי.

תאריכים ונושאי המפגשים לקורס ערב קורס ליקוט בשעון קיץ 
יתכנו שינויים בתאריכים בהתאם לתנאי מזג האויר שפע העונה והמצב הבטחוני.
מפגשי אביב בעיר מודיעין אחד מהמפגשים יהיה ביער בן שמן
1. מפגש ראשון-   22/04/2025  
2. מפגש שני-       06/05/2025  
3. מפגש שלישי-  20/05/2025  

מפגשי קיץ בעיר מודיעין אחד מהמפגשים יהיה בחוף פלמחים
4. מפגש רביעי-    03/06/2025   
5. מפגש חמישי-   17/06/2025    
6. מפגש שישי-     01/07/2025 

מפגשי סתיו בעיר מודיעין יתכן אחד מהמפגשים יהיה בפארק אילון
7. מפגש שביעי-  09/09/2025   
8. מפגש שמיני-  30/09/2025   
9.מפגש תשיעי-  21/09/2025

נתראה בטבע מירב.

לנרשמים ישלח הסכם שרות ונהלי הקורס, יש לקרוא ולאשר בחתימה.

מהם הנושאים עליהם נלמד בקורס?

מה מיוחד בקורס הזה?

  • ליקוט בערב, בעיר, נפגוש צמחים הגדלים ממש בפתח הדלת.
  • אנחנו נכין בכל פעם תבשיל אחד כתוספת לארוחה שיתופית (כל אחד מביא אוכל לעצמו ומשהו לחלוק לשולחן המרכזי)
  • הלימוד, העבודה המשותפת והאכילה בצוותא יוצרים חיבורים מדהימים בין המשתתפים, ומלווים תמיד בחוויה של שמחה וכיף.
  • הקורס מנגיש ידע מגוון מתוך העולם הקסום של הטבע העירוני – בנושא צמחים, עצים פירות וגרגירי בר, יחסי גומלין בין החי והצומח, תרבויות ליקוט שונות, אקולוגיה ועוד.
  • חיבור למסורת ומורשת האזור מתכונים מימי הרומאים ועד מתכוני עדות ועמים, מתכונים מזרח תיכוניים.

אז מה נאכל? לדוגמא:

סירות תפוח אדמה עם צנוברים ואזוב  |  שקשוקת פטריות  |  “קלאמרי” מענפי גדלין על מצע חובזה  |  סושי חוטמית ופרחים  |  מצעית ארטישוק עם נגיעות צלף ופרחי קיפודן  |  שלל עלים מגולגלים ועוד והכל מתובל בזרעים, תבלינים שנלקט ונלמד להכין או שיובשו באהבה לקראת העונה החדשה.  

למי הקורס מיועד?

  • לחובבי טבע מעל גיל 16 –ההגעה עצמאית ברכב פרטי בכבישים ודרכי עפר סלולים ביער ובעיר.
  • למי שסקרן ללמוד על האופן שבו חיו תרבויות קדומות ומחפש חוויה ייחודית.
  • הקורס הינו קורס ליקוט בסיסי ומיועד למתחילים בתחום הליקוט. 
  • מיועד לבעלי בריאות תקינה וכושר פיזי מתאים – נצעד במסלולי יער ברמת קושי בינונית.
  • הקורס מתאים גם לשומרי כשרות, צמחונים, טבעונים 

נעים להכיר, אני מירב הראל, כ-50 שנה מלקטת פטריות, צמחים וידע על הטבע.
דור רביעי בארץ לנשים מלקטות ומשמרות מזון במסורות בישול נעלמות. שתי הסבתות שלי הנחילו לי ידע שעבר במשך שנים מדור לדור.
מזה 14 שנים אני מנחה סיורי ליקוט וב-2018 הקמתי עסק עצמאי בתחום, כיום מנחת סדנאות יער – מיומניות קיום קדומות, ליקוט ובישול שטח של צמחים ופטריות, מלמדת בסגל הקורס “מדריכי ליקוט פטריות” הראשון מסוגו בארץ.

  • מוסמכת כמדריכת ליקוט פטריות מטעם עמותת פטריות הבר.
  • יועצת סביבה וקיימות – מכללת כרכור.
  • מנחת יער – מטעם בית הספר לתיירות ואתגר של אוניברסיטת חיפה.
  • מנחת שטח (ODT) – מכללת וינגיט
  • חינון יער ובניית קהילות בטבע- ענת לב ארי
  • כל הזמן לומדת ומשתלמת במיומנויות קדומות והנחיית קבוצות בטבע.

בנוסף לפעילות זו, אני גם מעצבת פנים בגישה בקיימת, להנאתי אני מגדלת ירקות בגינה (בת של חקלאים…) וכמו כן אני פעילה סביבתית: הובלתי מיזם שיח ושיחה” – להשבת צמחי בר, מרפא ומאכל לתוך העיר, בשפ”פים וגינות בניינים, השתתפתי במיזם ניטור פרפרים, הייתי ממייסדי ומובילי הגינה הקהילתית, תושבים משפיעים במודיעין ועוד
יזמתי ואני מובילה את פרויקט בחירת
“הפטריה הישראלית” בשיתוף פעולה עם עמותת פטריות הבר בישראל – נכריז על הפטריה הנבחרת בכנס השני לפטריות הבר בישראל ב- 26/12/2024 – שם אהיה בפעם השניה אחראית על עיצוב שולחן הפטריות.

כמה זה עולה?

כמה עולה חוויה  של למידה והנאה בטבע? וללמוד לבשל בשטח במשך 3 עונות  
ולרכוש כישורי הישרדות בטבע וחוויות שיישארו אתך כל החיים?
ובנוסף – בונוס מיוחד:
-בסיום כל מפגש תקבלו סיכום של המפגש וכולל וממתכונים של התבשילים שנכין יחד.
-תוכלו להצטרף לקהילת הליקוט שלי בפייסבוק 
העלות עבור מיני קורס עונתי אחד- קורס היא 879  בלבד 

עלות הרשמה לקורס המלא 2000 בלבד

התשלום ממזומן ועד 5 תשלומים ללא ריבית
אין החזר ואו אפשרות להשלים מפגש היה ולא הגעתם.
 

לפרטים והרשמה לסדנאות –050-746-8934

למעקב אחרי תאריכי סיורים בקבוצת הוואסאפ השקטה- לחצו כאן

דילוג לתוכן